výklenková kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého

Jednoduchá zděná (materiál smíšené zdivo) omítnutá výklenková kaple se sochou sv. Jana Nepomuckého je situována na návsi u zahradní zdi statku čp. 21. Uprostřed kapličky je výklenek sklenutý půlkruhovým obloukem. Kapli se zaoblenými rohy zdobí štukový pásek kolem výklenku stočený ve vrcholu do volutek. Po stranách volutek vystupuje datace 18 03, nad volutkami hvězda. Po stranách výklenku jsou ve štuku naznačené pilastry, pod jejichž profilovanou římsovou hlavicí vyniká čabrakový dekor. Spodní třetinu výklenku vyplňuje zděná menza s pískovcovou horní deskou, na níž stojí na kamenném soklu polychromovaná socha sv. Jana Nepomuckého v tradičním pojetí. Krucifix, který směřuje k levé straně, drží oběma rukama. Kapličku zakončuje trojúhelný štít s profilovanou římsou. Sedlovou střechu kryjí prejzy. Předmětem ochrany je výklenková kaplička se sochou sv. Jana Nepomuckého na příslušném pozemku.