sýpka

Sýpka tvoří součást hospodářského zámku. Nachází se na jižní hraně zámeckého ostrohu, k níž je orientována svojí podélnou osou kolmo. Tvoří východní hranici vnitřního nádvoří předzámčí. Sýpka je obdélná zděná dvoupatrová budova, završená prostou sedlovou střechou se zděnými štíty a s přečnívajícími zhlavími krokví. Je přístupná z vnějšího nádvoří hospodářského dvora, dvojicí dveří ve svém sverním štítovém průčelí. Přízemí, respektive polosuterén sýpky je přístupný samostatně, ostatní podlaží jsou přístupná společně. Sýpka má hladké, omítané fasády, členěné pouze pravidelným rastrem horizontálních štěrbinpvých sýpkových oken, s dřevěnými trámovými zárubněmi opatřenými kovanými mřížemi. K západní fasádě sýpky přiléhá nižší, drobný okrouhlý rizalit, patrně zbytek někdejšího holubníku. Na fasádách sýpky se objevují souvrství několika starších omítek a v úrovni mezi prvním a druhým patrem jsou patrná zhlaví dubových stropních trámů, svědčící o vysokém stáří budovy.