hospodářská budova

Hospodářská budova je zděnou, přízemní, nepodsklepenou stavbou vybudovanou na nepravidelném, protáhlém půdorysu. Objekt lemující ze západní strany zámek je vybudován těsně na hranici vodního příkopu obklopujícího celý zámecký areál. Budovu kryje valbová střecha s novou konstrukcí krovu, pultovými vikýři a novou pálenou střešní taškou bobrovkou. Průčelí směrem k zámku člení devět obdélných oken s šambránami a čtyři vstupní otvory. Zadní fasádu směrem do příkopu člení drobná okénka horizontálního formátu, typická pro hospodářská stavení. Budova prošla po roce 2010 celkovou rekonstrukcí (nové stropy, provedena nástavba a železobetonový věnec, nová střecha, nové příčky v interiéru apod.) spojenou s vybudováním obytného podkroví. Objekt je využíván pro ubytování klientů Domova pro seniory Hostim.