kostel

Kostel má loď na obdélném půdorysu, z východní strany se připojuje odsazený presbytář se třemi stěnami pětibokého polygonálního zakončení. Při severní straně kněžiště se nachází obdélná sakristie. K lodi byla později přistavěna západní věž se schodišťovými přístavky a předsíň na jižní straně lodi. Západní průčelí bylo přestavěno během úprav kostela v sedmdesátých letech 19. století, kdy byla přistavěna věž s bočními přístavky. Vysoká hranolová věž s jehlanovou střechou krytou plechem je ve spodní části na západní straně prolomena současným hlavním vchodem. Vstup má půlkruhové sklenutí portálu, který je lemován štukovým pásem se žlábkováním. Dvoukřídlá dřevěná vrata jsou vybavena půlkruhovým nadsvětlíkem se šesti tabulkami zasklení sestavených do motivu vycházejícího slunce. Supraporta je zdobena půlkruhově zakřiveným štukovým bosovaným pásem navozující dojem sestavených kvádrů. V ose vstupu je věž ve výšce štítu lodi prolomena ze tří stran úzkými okénky s půlkruhovým sklenutím a zdobností obdobnou vstupnímu portálu. Vrchní část věže je prolomena ze čtyř stran velkými okny s dřevěnými žaluziemi. Zdobené jsou obdobně ostatním otvorům na věži. Hranol věže je zakončen profilovanou římsou, která je ve středních osách půlkruhově vzepjata, ve vzniklém prostoru jsou umístěny ciferníky věžních hodin. Střecha věže je završena kovovým dvojkřížem. Po stranách věže jsou vystavěny nevysoké schodišťové přístavky s pultovou střechou směřující do boků kostela. Na západní straně jsou oba přístavky prolomeny jedním úzkým oknem obdobného vzezření oknům ve střední části věže, na bocích jsou přístavky vybaveny pravoúhlým portálem s dřevěnými dveřmi. Nad portálem je vsazeno prosvětlovací termální okno s motivem vycházejícího slunce. Portály a termální okna na přístavcích jsou lemována hladkým pásem, pultové stříšky jsou kryty keramickou bobrovkou. Sedlově zastřešená loď je na jihu prolomena třemi vyššími okny s půlkruhovým sklenutím. Okna jsou lemována profilovaným štukovým pásem, Okna jsou dřevěná osmitabulková s nadsvětlíkem s motivem vycházejícího slunce. Mezi prvním a druhým oknem je přistavěna předsíň na čtvercovém půdorysu. Předsíň je zastřešena sedlově s trojúhelným štítem s nikou s půlkruhovým sklenutím ve střední ose. Nika je po stranách doplněna netektonickými pilastry. Stěna pod štítem je vybavena bočním vchodem s půlkruhovým sklenutím, vstup je osazen dřevěnými dvoukřídlými vraty s dochovaným kováním z 19. století. Po stranách vstupu se nachází dvě mělké niky se segmentovým sklenutím. Severní stěna lodi je prolomena dvojicí oken obdobných oknům na jižní straně. Západní část lodi je hladká, překrytá mladší přístavbou věže s přístavky, v podstřeší se nachází profilovaná římsa přecházející do závěru. Závěr je prolomen na každé stěně oknem obdobným oknům lodě, severní stěna je zakryta obdélnou sakristií, která je zastřešena pultem přesahující střešní roviny presbytáře. Sakristie je na východní straně prolomena dvěma menšími okénky, severní strana je vybavena pravoúhlým vchodem v kamenném ostění. Vstup je osazen dřevěnými dveřmi nejspíše z 19. století. V hřebeni střechy se nad lodí tyčí osmiboký oplechovaný sanktusník zakončený dvojkřížem. Střechy lodě a kněžiště jsou kryty keramickou krytinou.