měšťanský dům

Nárožní jednopatrový dům s atikovým patrem s tmavě okrovou omítkou a hnědými architektonickými prvky. Dům má na hlavním průčelí do ulice Cihlářovy tři okenní osy, na bočním šest os a dvorní průčelí (za kovanou branou v segmentově prolomeném portálu zdi) má dvě okenní osy. Boční fasáda je stejné barvy jako průčelní, zadní je opadaná, v přízemí bílá. Průčelí do ulice Cihlářovy má v přízemí prolomeny tři otvory vchodů – dva pravoúhlé po stranách a polokruhově zaklenutý uprostřed. Krajní rámují profilovaná ostění a mají trojúhelné supraporty. Prostřední je rámován pilastry s kanelurou a římsovými hlavicemi, které nesou rozlomený fronton s vloženým obdélným zrcadlem výplně. Záklenek má lištové ostění. Nad přízemím probíhá profilovaná kordonová římsa, na kterou nasedají pilastry, členící na okrajích fasády a mezi okenními osami patra – mají vysoké sokly a římsové hlavice. Čtyřtabulková okna patra jsou osazena do profilovaných šambrán a profilovanými parapety. Suprafenestry se skládají z rovného úseku nad oknem a z dalšího zalamovaného, uprostřed segmentově vypjatého nad ním. Atika má žaluziová okna ve stejných ostěních, jen suprafenestry mají segmentový tvar. Fasádu završuje masivní profilovaná korunní římsa. Boční průčelí je na okraji vymezeno vyšší částí, navazující na hlavní průčelí. Pak následuje nižší část bez štítu s okny typu T, rámovanými stejně jako okna patra na hlavní fasádě. Okna přízemí jsou osazena do fasády hladce s přímými suprafenestrami. V druhé okenní ose je na fasádě rámem ve štuku naznačena plochá nika, s festonem kolem záklenku. Ve třetí ose je pravoúhlý vstup do domu. Zadní průčelí má okna osazena do fasády hladce, jen v podstřeší je asi původní renesanční ostění s okosenou hranou a jednoduchým parapetem. Dvorek vydlážděn zámkovou dlažbou. Střecha domu valbová, s hřebenem kolmým na hlavní průčelí, krovní konstrukce hambálková se střední vaznicí, podepřenou ve středu sloupkem, krytina eternit. Přední a tadní dům v Marxově ulici propojuje klenutá brána do dvora.