hospodářská budova

Řadová hospodářská usedlost se nachází na východní straně hlavní komunikace směřující od Starého zámku ke kostelu sv. Josefa, v těsné blízkosti náměstí Jiřího z Poděbrad. Je tvořena štítově orientovaným přízemním domem obdélného půdorysu s branou a menší, paralelně orientovanou hospodářskou budovou. Prostor hákového dvora je uzavřen příčně orientovanou průchozí stodolou. Přízemní hospodářské stavení obdélného půdorysu je situováno paralelně s obytnou budovou na jižní straně dvora, s domem samotným je na západní straně obrácené do ulice propojeno zděnou branou. Uliční průčelí hospodářského stavení je hladké, nečleněné, bez otvorů, završené štítem pultové střechy, který na jižní straně navazuje na sousední budovu a na severní se svažuje směrem do prostoru dvora.