děkanství

Jednopatrový, zděný, šířkově orientovaný dům kompaktní dispozice s valbovou oplechovanou střechou, je ve dvoře rozšířený o zadní křídlo (obydlí kaplanů), přistavěné nedlouho po stavbě fary. Uliční pětiosé průčelí je osově souměrné, ve středu zvýrazněné mělkým vstupním rizalitem. Fasádu pravidelně člení hladké pilastry, po bocích rizalitu zdvojené, původně přerušené mezipatrovým lisenovým pásem. Vyrůstají z omítaného soklu a shora jsou provázány do hladkého vlysu a zčásti i do profilované korunní římsy. Osově umístěný vstup má pravoúhlé pískovcové ostění s barokní profilací, bez původního prahu a dvoukřídlé novodobé dveře, k nimž vede několik kamenných schodů. Okolo oken jsou provedené mělké profilované šambrány a v přízemí podokenní parapety na konzolách. Pod okny v patře bývaly obdélné parapetní výplně s šestibokými mělce ponořenými zrcadly. Mříže na oknech v přízemí jsou novodobé (po r. 2000).