pivovar - sladovna

Sladovna (čp. 19) je obdélný patrový objekt stojící severozápadně od Starého zámku, ve východní frontě hospodářského dvora. Střecha je sedlová. Na východní straně je mohutné dvoulodní humno sklenuté křížovými klenbami na toskánské sloupy, v západním traktu je obytná část s místnostmi klenutými valeně. Patro je plochostropé, nad humnem patrně ječná půda (sýpka), západní trakt opět obytný. V interiéru stavby se dochovala řada autentických detailů a prvků (sloupy, klenby, dveře) i pozůstatků původního technologického provozu (kanály topení). Krov je hambalkový, se dvěma úrovněmi hambalků a stojatými stolicemi. Dominantní je jižní průčelí s křídlovým raně barokním štítem s členěním římsami a pilastry. Severně se napojující budova bývalé dílny je dnes polozříceným torzem (zbytky obvodových zdí). Jižně od sladovny směrem ke Starému zámku jsou vystavěny dva menší obytné domy se sedlovými střechami, z nichž severnější je snad z 2. pol. 19. stol., jižnější je novodobý.