osmé zastavení křížové cesty

Drobná výklenková kaple představuje osmé ze čtrnácti zastavení křížové cesty. Stavba je situována na úbočí kopce u cesty stoupající k poutní kapli sv. Antonína Paduánského a sv. Floriána na pozemku parc. č. 3133/1. Zděná barokní kaple je vystavěná na obdélném půdorysu s nízkou podezdívkou, v průčelí prolomena hlubokou otevřenou nikou zaklenutou stlačenou valenou klenbou a završená vyloženou profilovanou trojúhelníkovou korunní římsou, nad ní se vypíná nízký hladký trojúhelníkový štít nesoucí sedlovou střechu. Korunní římsa přechází na boční stěny kaple. V nice je ke stěně připevněna reliéfní deska z blanenské litiny s pašijovým námětem završená lomeným obloukem a rovnoramenným křížkem ve vrcholu.