deváté zastavení křížové cesty

Drobná výklenková kaple představuje deváté ze čtrnácti zastavení křížové cesty. Stavba je situována úbočí kopce u cesty stoupající k poutní kapli sv. Antonína Paduánského a sv. Floriána na pozemku parc. č. 3133/1. Zděná barokní kaple vystavěná na obdélném půdorysu s nízkou podezdívkou a předsazeným klekátkem je v celé výšce průčelí prolomena hlubokou otevřenou nikou zaklenutou stlačeným obloukem a završená vyloženou profilovanou trojúhelníkovou korunní římsou nesoucí sedlovou střechu. Korunní římsa přechází na boční stěny kaple. Vnitřní prostor niky s náznakem mensy je zaklenut valeně, v bocích na osu prolomeny dvě mělké niky. V nice je ke stěně připevněna reliéfní deska z blanenské litiny s pašijovým námětem završená lomeným obloukem a rovnoramenným křížkem ve vrcholu.