domek hrobníka

Přízemní budova na obdélném půdorysu. Středem budovy vede chodba spojující přední část domku se zadní stranou ústící do hřbitova. Po stranách vstupu vždy dvě pravoúhlé okenní osy lemované profilovanou šambránou. Hladká fasáda členěna poměrně vysokým soklem. Kolem vstupu kanelované pilastry s hladkými hlavicemi nesoucími kladí završené římsou z pálených tašek. Fasáda ukončena profilovanou římsou, která nese sedlovou střechu. Ve stření části střechy nad vstupem je prolomen volutovým štítem, v jehož středu je pravoúhlé vpadlé pole s vsazenou novodobou deskou s hebrejským textem. Volutový štít a střecha je pokryt pálenými taškami, bobrovkami. Na východní straně je do domu prolomen novodobý pravoúhlý vstup s dřevěnými dveřmi. Ve štítě jsou tři původní půdní okna pravoúhlá vertikálně posazená se zužující se horní částí. Střední okno je převýšeno. Fasáda obrácená směrem do hřbitova hladká ukončená podstřešní profilovanou podstřešní římsou. Ve střední části je prolomen pravoúhlý vchod.