hospodářská budova

Přízemní nepodsklepená obdélná budova, orientovaná podélnou osou ve směru Z - V, stojí sev. od kláštera. Stavba je vyzděna z lomového kamene, omítnuta novodobými vápennými šedými omítkami a završena sedlovou střechou, krytou starými drážkovkami. K vých. průčelí je připojena novější nižší přístavba, krytá pultovou střechou. V přístupné vých. části objektu je malý chlév, zaklenutý půloválnou valenou cihelnou klenbou. Podél záp. stěny jsou umístěny kamenné napájecí žlaby. Vedlejší malá místnost při vých. štítové zdi je kryta novým plochým prkenným stropem. Exteriér profánní stavby má zcela utilitární, architektonicky neřešenou podobu. V již. obvodové zdi, obrácené ke klášteru, jsou dva pravoúhlé vchody a okno bez rámujících článků, v záp. části průčelí se otevírají dva sdružené široké půloválně sklenuté vjezdy (levý je zazděn), jejichž záklenky vybíhají ze středního kamenného monolitického hranolového pilíře s plochým páskovým náběhem na místě hlavice.