obytná budova s chlévy

Obytné stavení usedlosti je roubené, převážně nepodsklepené (drobný sklípek je pouze pod chodbou čp. 104), se sedlovými, nad štítem zvalbenými střechami. Stropy jsou trámové, s pohledem většinou omítaným, nebo překližkovým, pouze nad původní světnicí v čp. 104 je zachován vyšší povalový strop podepřený průvlakem, ovšem s překládaným záklopovým podhledem. EXTERIÉR: ze dvora: obytná část - roubená stavba s vápennou omítkou, novodobá okna, dveře do předsíně v dřevěné zárubni, kamenné zápraží, nad nímž přesahuje střecha krytá "eternitovými" šablonami. Štítové průčelí je tříosé, přízemní, původně čtyřtabulková okénka. Hladká omítka na roubení, podezdívka omítaná hrubě. Lichoběžníkový štít nad podlomením je pokryt "eternitovými" šablonami.