evangelický kostel

Centrála na půdorysu kříže s polygonálně ukončenými rameny a kněžištěm. Stavba není orientovaná, průčelí je obrácené severovýchodním směrem. Postavený z cihelného zdiva, fasáda obložena keramickým obkladem imitujícím režné zdivo s použitím terakotových architektonických článků (hlavice, ostění oken, portál, ...) a doplněna kamennými detaily (sokl, stříšky opěráků, římsy, kříž nad vítězným obloukem). K polygonálnímu presbytáři přistavena nízká sakristie. V průčelí předsazená hranolová věž ukončená trojúhelníkovými štíty s vloženými hodinami a završená jehlancovou střechou s makovicí a křížem. Chrámový prostor krytý sedlovou střechou nad polygony zvalbenou, krytina plech (původní krytina břidlice). Hřeben lodi prolamuje polygonální sanktusník. Na průčelí ústupkový portál z terakotových profilovaných prvků. Nad portálem prolamovaný obklad do ornamentu, pás sdružených oken a slepá rozeta. Okenní otvory jsou ve dvou etážích. V prvním sdružená okénka (potrojná). Ve druhém jednoduchá okna lomená. Všechna vitrážového typu. Pod korunní římsou obloučkový vlys.