měšťanský dům

Trojkřídlý řadový dům+sala terrena Fasáda do Thunovské ul.: třípatrová s mansardou, v patrech šestiosá, přízemí vpravo monummentální bosovaný portál s klenáky v půlkruhovém zaklenutí, prostřední klenák se lví hlavou, portál je rámovaný pravoúhlou edikulou se zalamovanou římsou, v kladí s motivy andílčích hlaviček, nesenou toskánskými pilastry s dodatečně osekaným pásováním, vrata mají ve spodní části čtvercové výplně, v nadsvětlíku paprsčitou mříž. Přízemní velká segmentově zaklenutá okna s pravoúhlým kamenným ostěním. Vlevo kvůli změně terénu o schodišťovou podestu výš segmentový krámcový vchod. Přízemí odděleno kordonovou a parapetní římsou, další patra průběžnou parapetní římsou, bohatě profilovaná korunní římsa. Nároží a uprostřed mezi okny pilastry a liseny. Okna v patrech s profilovanými šambránami, v 1. a 2.p. doplněny štukovými poli v suprafenestře a sférickými trojúhelnými římsami. Dvorní fasáda hl. budovy trojboký arkýř, nad 2.p. zastřešený, některá okna s půlkruhovým zakončením. Vlevo na fasádě sousedního domu ve 4.p. spojovací prosklená pilastry členěná chodba na krakorcích s balustrovými parapety segmentově zakončených oken. Fasáda v pozadí dvora přímý nástup na schodiště v levé části, v 1. a 2.p. podklenuté pavlače s klasicistním tyčovým zábradlím, pravá trojosá část má nad 4.p. terasu s kuželkovou balustrádou.