zahrada

Nosticova zahrada má jako kulturní památka v současnosti zhruba poloviční výměru oproti stavu před II. světovou válkou, je protáhlého, úzce lichoběžníkového tvaru a leží na západním břehu Čertovky. Na západě je zahrada ohrazena zdí, na východě tokem Čertovky, na jihu kovovým plotem s podezdívkou a severní stranu uzavírá čp. 470 Stará Wedlingerovská prádelna. Část zahrady ležící na východním břehu Čertovky byla po roce 1945, po zbourání ohradních zdí mezi šlechtickými zahradami na Kampě, začleněna do parku Kampa. Obrysovou linii zahrady kopíruje obvodová cesta, která tak vymezuje centrální travnatou plochu se čtyřmi solitérními stromy v rozích. V centrálním trávníku je umístěno torzo kmene nejstaršího stromu křehovětevce žlutého (Cladrastis lutea) v Praze a socha dívky s vázou. Po obvodu zahrady je porostový plášť z jírovců a keřů. Obě bývalé části zahrady spojuje zděný můstek přes Čertovku z 19. století. Do majetku státu zahrada přešla v roce 1927, do majetku obce v roce 1937 a do současné zjednodušené podoby byla upravena v roce 1950. Koncem 20. století byly v zahradě provedeny drobné úpravy (závlaha, změna živého plotu na trvalkový záhon).