klášter bosých karmelitek

Fasáda hl. budovy do Hradčanského náměstí: předstupuje uliční čáru, zaoblením se u Schw. paláce vrací zpět, jednopatrová, se sedlovou střechou, vedle kostela s pultovou, dvanáctiosá, 3. a 12. osa s portálem, 6. osa se zazděným portálem doplněným oknem. Hladká fasáda, plochý kordon a rustiková lisena na záp. nároží. Půlkruhově zaklenutý bosovaný portál průjezdu 3. osy zleva s výplňovými vraty s obdélnými vrátky pro pěší. V 1.p. drobná, profilovanou štukovou lištou zdobená nika s novodobou složkou. Okna nad portálem po stranách rámovaná podloženými lisenovými rámy s trojúhelným frontonem vloženým do střechy, Portál na 6. ose zazděn, liseny nesoucí nad frontonem trojúhelný fronton. Portál na 12. ose vchod do kostela, trojúhelný fronton, vzácná raně barokní dvoukřídlá vrata s vpadlou lineární řezbou s motivy ovocných festonů, letopočet 1655. Okna v přízemí v kamenných ostěních přímé podokenní římsy nesené konsolkami s mřížemi. Okna v patrech s ostěními stejných tvarů na přímých podokenních římsách. DVŮR U SCHWARZENBERSKÉHO PALÁCE Dvorní fasáda hl. objektu osmiosá, tři střední osy sdružené Severní fasáda Hasištejnského domu dvoupatrová, pětiosá, dvě paralelní valbové střechy Východní fasáda křídla přiléhajícího k presbytáři kostela sv. Beneditka patrová, šestiosá, v přízemí obdélný portálek rámovaný slepou arkádou ZAHRÁDKA SMĚREM K RADNIČNÍM SCHODŮM Jižní (západní?) fasáda křídla přiléhajícího k presbytáři kostela čtyřosá, v přízemí otevřená arkádami, řada segmentově zaklenutých otvorů a vyhlídkovým altánkem Východní fasáda západní budovy navazující na J stranu kostela pětiosá fasáda, okna v pravidelném rytmu rámovaná stuhovými šambránami Západní boční fasáda Hasištejnského domu pětiosá MALÁ ZAHRÁDKA NAD RADNIČNÍMI SCHODY Jižní fasáda Hasištejnského domu třípatrová, pětiosá Ohradní zeď prolomená segmentově ukončenými otvory Na JV straně bývalá hradební věž třípatrový vyhlídkový pavilon Z a J a V fasády dvouosé a tříosé, novodobě zdobené ilusivním sgrafitem, ve dvou podlažích okna v kamenných ostěních, ve 3.p. otevřené arkády na toskánských sloupcích VYSOKÁ HRADEBNÍ ZEĎ několikrát se zalamuje dle uliční čáry nad zdí, příp. v ní boční J fasády přiléhajících křídel kláštera vč. pavilonu a ohradních zdí obou zahrádek