Starý židovský hřbitov

Nejstarší část hřbitova z r. 1680, na které se pohřbívalo, je podél severní ohradní zdi. Hřbitov byl za dobu své existence několikrát rozšiřován, zvětšil svoji rozlohu téměř pětinásobně. Hřbitov je ohrazen novodobými zdmi. Již ve 20. letech 20. stol. byla část hřbitova parkově upravena, znovu pak v 60. letech, kdy zde byly zřízeny i asfaltové cestičky. Původní budova lazaretu byla upravena, opatřena půdní vestavbou s řadou vikýřů. V roce 2001 byl hřbitov nově upraven a vystavěna kolem něj nová zeď s kovanou mříží. Přitom byly četné náhrobky vzorně restaurovány. Na hřbitově je pohřben např. vrchní rabín Jechezkel ben Juda Landau (1713 - 1793) i jeho syn, jejichž náhrobky se dochovaly. Do Prahy přišel rabín Landau z Haliče roku 1755 a byl zde vrchním rabínem téměř 40 let. Jeho hrob je vyhledáván návštěvníky z celého světa, podobně jako hrob Rabiho Jehudy Livy ben Bezalela na Starém Městě pražském.