obřadní síň

Volně stojící přízemní neorenesanční budova z roku 1893 s centrálním tamburem a kopulí. Hlavní vstup do obřadní síně je od jihu středním obloukem arkády, která současně tvoří fasádu jižního traktu. Arkáda má sedm oblouků, které jsou vyplněny okny, prostřední dveřním otvorem. Ústřední blok má na tamburu ze čtyř stran okna půlkruhově zaklenutá, která jsou dělena prutem na dvě části, rovněž půlkruhově zaklenuté, nad nimi kruhový otvor. Dále je střední část - tambur členěn pilastry. Kopule nad čtvercovým půdorysem má z každé strany kruhový vikýřek, ve vrcholu dekorativní zlacený motiv. Zadní trakt je řešen obdobně jako jižní s tím rozdílem, že je po obou stranách prodloužen o jednu osu, na níž již arkáda nepokračuje. Tyto ukončující prvky jsou osvětleny z východní event. západní strany dvojicemi obdélných oken. Na východní i západní straně jsou patrny boční vchody do obřadní síně, ty jsou akcentovány portiky s půlkruhově zaklenutými dveřmi. Po obou stranách portiků po jednom okně, též půlkruhově zaklenutým.