věžový vodojem

Věžový vodojem je kruhového půdorysu, kónická válcová podnož z kamenného a cihelného režného zdiva nese vodní nádrž z ocelové nýtované konstrukce, Helmicovité zastřešení ukončuje plechová lucerna s kruhovými okny. Věž je má monumentální půlkruhový portál s předloženým schodištěm se sloupky a lucernami. Celá věž má dekorativně pojednanou podnož z lícovaného cihelného zdiva, zpevněného pilířky. Spočívá na mohutném kamenném bosovaném soklu . Okna mají dekorativní keramické ozdoby, případně se zelenou glazurou. Vnější obal nádrže má kosočtverečné rýhování povrchu, okénka kruhová sdružená. Věž je po celém kruhovém půdorysu podsklepena ploše zastropeným sklepem, dříve sloužícím k revizi výtlačného vodovodního přívodného potrubí. Sklep je přístupný poklopem v přízemí.