letohrádek

Patrová klasicistní vila na podélném půdorysu se dvěma terasami, v ose průčelí se středovým trojosým risalitem se sloupovým portikem ukončeným terasou. Vstupní průčelí je patnáctiosé, s krajními dvouosými úseky, které jsou jen přízemní, kryté terasou a přejímají členění středního dílu, který je jednopatrový. V ose vystupuje risalit s portikem. Portikus je vytvořený obdélnými kazetovými poli mohutných průvlaků v čele nesených v křížení dorskými sloupy. Dřík je kanelován, má velmi plochý soklík. Římsa obíhá až do risalitu. V zadním plánu přístěnné pilastry vytvářejí tři pole. Boční úseky jsou čtyřosé, jednoduše členěné, v přízemí, jehož plocha je prolomena velmi mělkými okenními nikami s polokruhovým záklenkem. Patro po stranách rizalitu je prolomeno vysokými francouzskými obdélnými okny.