Bílkova vila

Volně stojící dům na obloukovém půdorysu s plochou střechou, podezdívka z lomového zdiva nesoucí řadu pilířů symbolizujících svázané klasy. Exteriér z režného cihlového zdiva s články z šedavého umělého kamene nebo hnědavého pískovce. Stěny členěny širokými svazkovými liseny nahoře se rozšiřující pěticí stupňů do náznaků hlavic v obdobně vystupujícím vlysu, nahoře pak korunní římsa. Průčelí konkávní širokým obloukem, pětiosé, nestejná úroveň podlaží. Trojice pravých os vyváženě přízemí a 1.p., zbylé dvě obsahují vysoké přízemí a horní polopatro. Druhou osou vede vchod pod pískovcovým překladem a vysazenou římsou nesenou hrubými vertikálními krakorci, vrata s drobným ornamentálním kováním dělená do pravoúhlých polí masivními pásy. V pravé krajní ose vchod s podobně řešenými jednokřídlými dveřmi, spolu se sousedícím oknem krytý vysokou pískovcovou supraportou. Okna v ústupkových špaletách, lemovaná úzkým vystupujícím profilem a krytá překlady přímých oblouků, trojkřídlá. Pavlač se zděným pilířkovým zábradlím, pravá nižší část přechází pak portálem v pravé ose na jednoosou terasu na pravém bočním průčelí. Pravé boční průčelí: trojosé, sokl z lomového zdiva, okna normální velikosti, zvýšené přízemí se sdruženými okny - v první ose trojice s kamennými suprafenestrami a kamennými dělícími pilířky, zbylé dvojice v cihlových ostěních. V patře první osa ustupuje za terasu s odlehčujícím kamenným obloukem v zešikmené čelní stěně s letopočtem 1911 na hrubé kamenné desce. Ve druhé ose segmentem klenutá nika s reliéfem, v poslední ose dvojice sdružených oken jako v přízemí. Zadní průčelí šestiosé, konvexní, podobné jako hl. průčelí. Před třetí osou vnější schodiště ke vchodu s ornametnálním reliéfem a kováním zdobenými dveřmi, nad nimiž lampa v podobě žaludu namalebně rozprostřených suchých dubových větvích. Jižní průčelí dvouosé, trojice pilířů nese markýzunad celou šířkou.