obytná budova

Budova je patrová, podsklepená, s mansardovou střechou. Čelní západní fasáda je členěna profilovanými římsami, třináctiosá. 2., 6., a 10. osu tvoří vstupní otvory s pískovcovým ostěním. Pískovcové ostění mají rovněž sklepní okna. Okna přízemí jsou dvoukřídlá, šestitabulková, okna patra osmitabulková. Vstupní dveře jsou dřevěné dvoukřídlé s původním litinovým kováním. Východní fasáda je uskočená, tříosá, vstup má pískovcové ostění. Severní fasáda je rovněž tříosá s kamenným dveřním ostěním. Jižní fasáda je čtyřosá, v patře jsou třídílná, dvoukřídlá okna s klapačkou s jónskou hlavicí. Interiér: Schodiště je ve spodní části dřevěné, s dřevěným madlem kotveným v litinovém poutci. Za podestou pokračuje již dvouramenné kamenné schodiště. Přízemí je klenuto pruskými plackami. V interiéru je množství dřevěných dvoukřídlých a jednokřídlých kazetových dveří, některá s prosklením. Na části z nich jsou autentická kování, ne vždy úplná. V patře se nachází dřevěné trámové stropy. U některých oken jsou dochované okenice. Sklepy tvoří komplex propojených chodeb, jsou klenuté, kamenné.