Šalounova vila

Severní přůčelí vily, při Slovenské ul., má vpravo vstup v půlkruhovém záklenku. stejný otvor vstupuje v ohradní zdi zahrady navazující v líci průčelí vlevo. Mezi vstupy jsou dvě malá čtvercová okénka s předsazenou mříží. Pod okénky jsou v kruhu znamení zvěrokruhu, v centru slunce, v cviklech pravoúhlého rámu pak letopočet 1934. Průčelí ukončuje atika shodná s tou na stavbě ateliéru. Západní průčelí obrácené do cesty mezi Slovenskou a Francouzskou je hladké, vlevo s dvojicí svislých úzkých okenních pásů - stejné jako průčelí do Slovenské. Vpravo pravoúhlý vstup v rizalitu ukončeném vyzdívaným komolým jehlancem v čele s maskou ve štuku. V pravoúhle odstupňovaném ostění jsou jednkokřídlé dveře pobité měděnými plechy ve spojích s pásky a hřeby a s čtvercovým kukátkem s mřížkou. Vpravo je v ustupující části průčelí obdélný vlis s reliéfem. Jižní průčelí má vlevo dispozici se segmentovým ukončení jíž v průčelí odpovídá prosklení pěti svislými pásy oken. Průčelí obrácená do zahrady jsou dále hladká, okna i vstupy bez šambrán.