ateliér

Objekt jednolodního přízemního halového sochařského ateliéru. Průčelí do Slovenské ul. má vpravo mělký rizalit se šesti úzkými vertikálními pásy oken. Tabulky skla oddělují železné příčníky. Vlevo jsou tři diíly sdružených svislých okenních pásů, z nichž každý díl má čtyři okna. V suprafenestře všech oken je ve štuku pásek ornamentu s motivem oválu a excentrického oválného rámování. Nároží zvýrazňuje lisén. Průčelí ukončuje atika členěná prolomenými čtvercovými poli s vloženou zděnou mřížkou. Průčelí k vile je hladké, na ose s velkým pravoúhlým otvorem vjezdu s dvoukřídlými dřevěnými vraty a nadsvětlíkem. Nároží jsou zdůrazněna lesénem, sokl je značně vysoký. Střešní štít sedlovvé střechy se uplatňuje nad atikou jen ve střední části průčelí.