rodinný dům S. K. Neumanna

Volně stojící jednopatrový dům z doby kol. 1882 se sedlovou střechou v zahradě. Na zadním průčelí vystupuje rizalit, v němž je schodiště, na pravém bočním průčelí drobný přístavek předsíně. Hlavní průčelí má 3 okenní osy, na střední ose vchod. Okna šestitabulková, s profilovanou štukovou šambránou. Přízemí odděluje pásová římsa, ploché lisény rámují nároží. V patře pod okny zrcadla. Levé boční průčelí je se štítem, v přízemí jedno okno, v patře 2, přičemž levé zazděno. Na pravém bočním průčelí v patrech i ve štítě po jednom okně. Okno v přízemí a okno v boční stěně přiléhající předsíně mají ozdobné mříže. Na zadním průčelí se uplatňuje předstupující rizalit s oválným oknem, ostatní oka průčelí obdélná pravoúhlá okna. Zahrada oplocena, od silnice oddělena vysokou zdí částečně krytou taškami.