obytná budova

Obytná budova (jižní křídlo: původní, interiéry novodobě upraveny) Původní budova, která tvoří spolu se západním křídlem jádro původní dispozice na půdorysu písmene L. Mezi křídly na západní straně je situován původní průjezd. K dispozici bylo později přistavěno severní křídlo s kapličkou a vytvořilo dispozici ve tvaru U. Jižní křídlo tvoří obdélná dvoupatrová budova s obdélnými okenními otvory se segmentovými záklenky v interiéru. Je krytá sedlovou střechou. Všechny objekty mají střechy s pálenou taškovou krytinou (bobrovkou). V jižním křídle se dochovaly dvě klenby v přízemí, valená segmentová na půloválném pasu a valená se styčnými pětibokými výsečemi. V přízemí a patře se dochovaly segmentové záklenky nad okny, v patře výklenek, segmentově zaklenutý. Původní je nosné zdivo jižního křídla a opěrné pilíře vedle průjezdu. Interiéry byly novodobě upravené pro bytové jednotky, nově osazena střešní okna v podkroví.