obytná budova

Hlavní obytná patrová budova na protáhlém obdélném půdorysu leží při severní hranici usedlosti, z obou stran se k ní pojí hospodářské budovy. Průčelí je ve střední části sedmiosé, završené nízkými trojúhelnými štíty, krajní mírně vystouplé tříosé části vytváří rizality. Rizality jsou vymezeny průběžnými štíty. Přízemí je od patra odděleno římsou. Okna v přízemí i patře jsou šestitabulková, osazená v líci, v patře dosedají na podokenní římsu. Některá okna mají dřevěné okenice. V přízemí vlevo je obdélný vchod s profilovaným kamenným ostěním. Přízemí tvoří podélný trojtrakt. Prostory jsou zaklenuty pruskými plackami s eliptickými pasy. Chodba má české placky. Patro je plochostropé. Vstup na schodiště je segmentově zakončen, vyplněn dřevěnými tabulkovými dveřmi se skleněnými výplněmi a s nadsvětlíkem. Ve střeše na severu výrazné oplechované vikýře.