Kramářova vila

Volně stojící jednopatrový dům. Mansardové střechy převážně. Severní průčelí: pět vertikálních úseků, ze středního úseku přízemní podjezd na půlkruhovém půdorysu s lisenami otevřený širokými pravoúhlými portály na bocích a trojicí stejných oken uprostřed. Terasa nad podjezdem chráněna plným parapetem, po bocích převýšené polygonální věžice. Plné krajní úseky za věžicemi v přízemí se sdruženými okny. Jižní průčelí: architektonicky nejbohatší, sedmiosé, střední trojosý risalit polygonálního půdorysu, ve středu slepý portál, toskánské sloupy nesoucí balkón segmentového půdorysu. Klasicistní balkónová mříž s textem Za pravdu třeba proti všem 1914. Vstup na balkón a risalitová okna 1.p. půlkruhové ukončení, ostatní pravoúhlá. Parapety 1.p. doprovází štukový dekor a čabraky s rosetou, na risalitu s dvojicí zápasících bažantů. Suprafenestry krajních oken s reliéfy květinových košů, nad risalitovými okny figury českého lva a ruského medvěda, nad balkónovým vstupem reli=f trojstěžníku na rozbouřeném moři. Risalit krytý mansardovou polokopule, trojice volských ok, dekorativní váza. Na pilířích po stranách kamenné figury orlů, vikýřen ad bočními úseky fasády, s oválným okénkem pod trojúhelně zalomenou římsou. Východní průčelí: pětiosé s nízkou terasou před střední trojicí os orámovaných lisenami. Pravoúhlé vchody na terasu s pískovcovým ostěním, v supraportách reliéfy dekorativních váz s dvojicemi pávů. V suprafenestrách středních tří oken 1.p. medailony s písmeny K/N/K a dvojice vran. Další prvky převzaty z J průčelí. Terasa lemovaná geometricky dekorativním železným zábradlím, podobně i mříže ve vchodech na terasu. Západní průčelí: pětiosés trojosým středním risalitem segmentového čela, členěného segmentovými lisenami, po levé straně toskánským sloupem nesený přístřešek před služebným vchodem. Okna vesměs pravoúhlá, úprava krajních os odpovídá V fasádě. Nad risalitovými pilíři kamené vázy, nad bočními stěnami risalitu velké květinové koše..