kaplanka s hospodářskou částí

Fara se nachází ve spodní, jihozápadní části malého svažitého náměstí Jiřího z Poděbrad. Jedná se o štítově orientovaný přízemní objekt dvoukřídlé dispozice - jedno křídlo tvoří vlastní fara a druhé, paralelně orientované, začíná kaplankou a ni navazuje hospodářské zázemí fary (chlévy a stodola). Křídla jsou spojena vstupní branou završenou štítem. Kaplanka je do náměstí obrácena jednoduchým trojúhelným štítem, v přízemí a štítu je prolomeno po jednom obdélném okenním otvoru lemovaném šambránou s ušima. Fasáda je členěna jednoduchým soklem, štít je oddělen plochou korunní římsou a orámován štukovým pásem. Kaplanka i hospodářské budovy jsou završeny sedlovými střechami krytými taškou bobrovkou. I když na sebe budovy kaplanky a hospodářského stavení bezprostředně navazují, hřebeny jejich střech se míjejí – hospodářská budova je ukončena štítem, který je oproti štítu kaplanky mírně vychýlen východním směrem.