závěr čestného dvora - oplocení

Oplocení je provedeno vysokým železným kovaným plotem neseným šesti pilíři a jimi rozdělený na pět polí, přičemž prostřední pole patří bráně s dvoukřídlými dovnitř otvíravými vraty. Poměrně mohutné zděné hladce omítnuté pilíře jsou zhruba čtvercového půdorysu, zakončeny jsou nízkou pískovcovou římsou. Pilíře brány mají pod římsou profilovaný vlys ohraničený dole mohutným oblounem, mezi tímto oblounem a soklem jsou přepásány třemi pásy a na čelních stranách mají zrcadla dole zakončená odsazeným půlkruhem. Ostatní pilíře mají vlys neprofilovaný, obloun tenký, jejich dřík má pásovou bosáž a zrcadla na čelních stranách jsou dole zakončena uchy. Na pilířích jsou osazena sochařská díla, od jihu to jsou: váza I., socha Minervy, socha Herkula se saní, socha Herkula se lvem, socha Marse a váza II.