vodní mlýn

Jednopatrový objekt, původně z r. 1599, je postaven na obdélném půdorysu. Na jihu je přistavěn ke svahu až do výšky patra. K jižní fasádě přiléhá obezděný prostor pro mlýnské kolo - jeho dno je ve výši podlahy přízemí. Fasády jsou prolomeny malými okénky a dveřmi jak v přízemí, tak v patře. Pod opadávající omítkou je zřetelně patrný rozvrh renesanční sgrafitové výzdoby fasád. Stavba je v havarijním stavu. Chybí stropy, dělící příčky, části krytiny. Dispozice patra je čitelná v otiscích zakotvení príček do posud zachované vnitřní omítky. V přízemí stálo dřevěné podium - součást technického vybavení mlýna. Na jeho dřevěném sloupu vyryto datum 1634. Pod podiem zbytek mlýnského ocelového zařízení.