měšťanský dům

Řadový měšťanský dům na náměstí, střední z trojice domů propojených vizuálně společnou fasádou. Náleží mu čtyřosá část průčelí na dvou obloucích podloubí. Z křížově klenutého podloubí vede do domu segmentový portál s klasicistním ostěním s píšťalami v římskách a kulatým svorníkem s rytým číslem domu zdobeným festonem. Vstupní dveře novodobé. Dvorní fasáda nazelenalá se dvěma páry sdružených oken v patře i přízemí. Okna šestitabuková (nová plastová), nová terasa se schodištěm. Štít prolomen lodžií. Dvůr je společný. Střechy domů jsou jednotné, každý dům má dvoji střechu, orientovanou hřebenem na průčelí, v části k atice zvalbenou, jinak sedlovou. Krytina ražené drážkové tašky. Půdní vestavby ve všech objektech.