zámek - bývalá tvrz

V jádru gotická tvrz se nachází na západním okraji vyvýšené terasy, v západním čele dvora. Hlavní objekt na půdorysu L s věží v SV nároží. Na něj navazuje křídlo zástavby na polygonálním obvodu terasy. Věž nejspíše ještě pozdně gotická s navazujícími úseky hradby, k ní dostavěna patrová budova renesanční tvrze na jižní a západní straně, později barokně přestavěná. Obě podlaží jen částečně klenutá (věž), v objektu řada autentických detailů gotických (ostění ve věži), renesančních i barokních (ostění, zbytky omítek). V přízemí jižního křídla v SZ koutu bývalá kaple. Střecha křídla mansardová, střecha věže stanová mansardová s okosenými nárožími a s lucernou. Průčelí zjednodušená, okna mají kamenné profilované barokní šambrány, ve starších vrstvách dochované renesanční omítky s psaníčkovými sgrafity. Na věži 4 kamenné erby, nejméně jeden gotický (pánové z Veitmile). Na jižním průčelí v patře klasicistní bedněná pavlač. Na budovu tvrze navazuje severně zámecké křídlo, které je renesanční, ve středu obsahuje průjezd do nádvoří. Na východním průčelí upraveném barokně dochovány a posléze restaurovány rozsáhlé partie geometrického i figurálního sgrafita. Střecha křídla je sedlová.