dům

Obytný trakt. Trojprostorová dispozice, světnice, síň (zde ze dvora vstup do světnice), komora a chlév se podélně napůl dělí o poslední část. Vstup do komory ze síně vzadu. Vstup do chléva ze dvora. Světnice bez podezdívky, komora na vnější straně s nízkou podezdívkou, chlév má stěny zděné.Štít dřevěný klasovitě skládaný z prken, malá polovalba ve vrcholu pod hřebenem, podlomenice. Průčelní stěna roubená a vertikálně bedněná, v ní 2 dvojdílná okénka. Ve světnici kromě dvou průčelních okének také 2 boční okénka, do dvora a za "humna". Nad 2 stropnicemi světnice záklopový strop, zděná obmazávaná pec a kachlový sporák, rohová lavice kolem pece a sporáku, 2 bidla (k sobě kolmá) nad pecí a sporákem, zavěšená na stropnicích. Vedle pece masivní spodní část zděného komína. V síni dřevěný záklopový strop a vzadu žebříkové schody na půdu, kde byla i sýpka. Zděný chlívek také se zaklopným stropem z prken. Ze zadního štítu obytného traktu zbyl u hřebene jen malý trojúhelník, protože ho nahrazuje z velké části pultově protažená střecha stodoly. Krov hambalkový, střecha sedlová, krytina "eternitová". Stropnice protažená nad zápraží do dvora, nesou okapovou vaznici a střechu, která kryje zápraží. Jsou ozdobně profilované.