městské opevnění část 4

Úsek opevnění za domy západní a severní fronty ulice Filištínská od křížení z ulicí Široká (bývalá Dolní brána) po Pardubickou fortnu čp. 295 - hlavní hradba - SV část obvodového zdiva a přilehlého dvorečku, autentičnost nejistá, parkánová hradba nezachována čp. 24 - hlavní hradba - Z stěna dvorního objektu, autentičnost nejistá, parkánová hradba nezachována čp. 25 - hlavní hradba - Z stěna dvorního objektu, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba nezachována čp. 26 - hlavní hradba s půkruhovou baštou - SZ stěna dvorního objektu a dvora, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba nezachována čp. 27 - hlavní hradba s částí půkruhové bašty - SZ stěna dvorního objektu a dvora, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - část SZ tarasní zdi zahrady na parc. č. 48/1 čp. 28 - hlavní hradba s částí půkruhové bašty - SZ obvod dvora, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - část SZ tarasní zdi zahrady na parc. č. 48/1 čp. 29 - hlavní hradba - SZ stěna dvorního objektu a dvora, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba s půlkruhovou baštou - SZ tarasní zeď zahrady čp. 30 - hlavní hradba - SZ obvod dvora, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - SZ tarasní zeď zahrady čp. 29 čp. 31 - hlavní hradba - SZ obvod dvora, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - SZ tarasní zeď zahrady parc. č. 48/3 čp. 32 - hlavní hradba - tarasní zíďka na zahradě parc. č. 47, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - tarasní zeď zahrady parc. č. 47 čp. 33 - hlavní hradba s půlkruhovou baštou - tarasní zeď zahrady parc. č. 2898 a dvora parc. č. 51, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - tarasní zeď zahrady a část zdiva na zbořeništi parc. č. 200/2 a tarasní zeď zahrady na parc. č. 45/1, novodobá rekonstrukce čp. 34 - hlavní hradba s dvěma půlkruhovými baštami - tarasní zeď dvora a S zeď dvorních objektů parc č. -50/1 a 27, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - tarasní zeď zahrady na parc. č. 45/1, novodobá rekonstrukce čp. 35 - hlavní hradba s půlkruhovou baštou - tarasní zeď dvora a S zeď dvorních objektů parc č. -49 a 28, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - tarasní zeď zahrady na parc. č. 45/1, novodobá rekonstrukce čp. 36 - hlavní hradba - S stěna domu, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - tarasní zeď zahrady na parc. č. 45/1, novodobá rekonstrukce čp. 37 - hlavní hradba - S obvod dvora, novodobá rekonstrukce, parkánová hradba - tarasní zeď zahrady na parc. č. 45/1, novodobá rekonstrukce čp. 43 - hlavní hradba s Pardubickou fortnou - S obvodová zeď domu, Pardubická fortna viz samostatný doplňkový list, parkánová hradba - tarasní zeď dvora a zahrady domu