budova ředitelství

Podlouhlá jednopatrová budova na půdoryse příčně položeného obdélníka. Asymetricky komponované vstupní průčelí sestává ze tří relativně samostatně úseků, z nichž každý je opatřen vlastním vstupem. Nejširší ústřední část je sedmiosá a centralizována je umístěním vstupního otvoru do ústřední osy. Pravoúhlý otvor, zasazený za líc zdiva, je flankován širokými, segmentově vykrojenými ústupky a nad překladem je prolomen nadsvětlík ve formě termálního okna. Na úrovni prvního patra následuje velký oculus a celá osa je završena úzkým zalamovaným trojúhelným štítem. V krajních osách je v přízemí prolomeno široké obdélné okno a v prvním patře velké půlkruhové okno, jehož parapet je zdoben obdélným reliéfem s geometrickým dekorem. Boční části jsou promodelovány rizality a prolamovány pravoúhlými okny různé velikosti, popř. oculi. Na levé části je část fasády v šířce dvou os věžovitě převýšena o půdní patro. Zadní fasáda má jednodušší členění a centralizována je širokým pravovoúhlým rizalitem, z jehož ústřední osy vyrůstá půlkruhový rizalit. Střecha je valbová. K SZ nároží budovy se přimyká nechráněná novodobá přístavba.