hrobka rodiny Wachtelů

Stavba na obdélném půdorysu s výraznou pultovou střechou je rodovou hrobkou kaplového typu. Do síně vede rozměrný půlkruhově sklenutý portál s dvoukřídlými mřížovými vraty. Po stranách portálu se nacházejí pravoúhlé desky se zdobeným kotvením, které na sobě nesou básně od Friedricha Shillera a Johanesse Brahmse. Přední strana je členěna římsou ve výšce paty zaklenutí portálu, samotná čelní strana klenby je zdobena pásem s jedenácti kovovými osmicípými hvězdami. Kolem pásu se nachází nápis Den guten Veatern aus Dankbarkeit. Odstupňovaný štít nese ve střední ose kovovou holubici Ducha svatého, po stranách štítu jsou v omítce provedeny dvě kružnice připomínající urobora. Střecha je kryta plechem.