hospodářské budovy

Celkem v zásadě 6 hospodářských objektů (tzv. ovčín + 5 objektů v souvislé zástavbě v JZ a J části dvora). Budova tzv. ovčína navazuje západně na hlavní obytnou budovu. Jižní a JV zástavbu podél dvora tvoří menší hospodářské objekty. Mapa stabilního katastru z roku 1840 zachycuje zástavbu na místě obytného domu, ovčína, stodoly a v jihovýchodní části dvora. Fronta hospodářských objektů při jižní straně dvora pochází údajně z r. 1910. Patro s obytným využitím nad původně přízemním ovčínem bylo postaveno v 60. letech 20. století. Budova býv. ovčína, dnes s obytným patrem z pseudohrázděného zdiva (úprava po r. 2000) má sedlovou lomenou střechu. Severní obvodová zeď je neomítaná. V přízemí stájové klenby, patro plochostropé. Souvislá zástavba na jižní a JV straně dvora má nepravidelný půdorys proměnlivé hloubky. Na přízemní JV křídlo se zvalbenou střechou navazuje východní dvoupodlažní část se střechou pultovou. Architektonicky členitější je průčelí navazující přízemní části s pilastry z režného cihelného zdiva. Střecha byla původně pultová, nyní je provizorní plochá. Další část je dvoupodlažní s pultovou střechou a seníkovým otvorem v ose patra. Čtvrtá přízemní část má sedlovou střechu. Celá jižní fronta je sjednocena barevným žluto-šedým řešením fasád. Interiéry hospodářských objektů při jižní straně dvora jsou převážně plochostropé, v části stájové klenby.