obytná budova s mlýnicí

Areál mlýna je vystavěný na pravém břehu řeky Bobrůvky (Loučky). Dominuje mu VZ orientované stavení hlavní budovy mlýna s kombinovanou funkcí (obytnou a výrobní) umístěné podél náhonu. Jedná se o jednotraktový objekt obdélného půdorysu zastřešený sedlovou střechou s valbičkami. Z východní strany je k objektu přistavěna otevřená kamenná terasa krytá pultovou střechou původně chránící zařízení katru. Hlavní tříosé krátké průčelí zdobené štukovým ornamentem je odděleno od lichoběžníkového štítu s tabulkou s letopočtem 1820 umístěného mezi dvěma volskými oky pásovou římsou. Štuková výzdoba je rovněž využita na jižním okapovém průčelí. Objekt je přístupný přes značně přestavěný dvorní přístřešek krytý pultovou střechou. Místnosti v přízemí jsou plochostropé; přední západní část je obytná, východní části dominuje centrální prostor s obnaženým trámovým stropem, kde bylo umístěno technologické zařízení. Podkroví je novodobě adaptováno k obytným účelům.