stodola

Stodola stojí v zahradě usedlosti, je zděná z lomového kamene, příčně průjezdná, jednomlatová. Část stodoly s vjezdem je omítnutá hladkou fasádou pískové barvy. Vjezd je elipticky klenutý v pravoúhlé vpadlině. Nad ním je obdélné pole hrubé omítky šedé barvy a drobná římsa. Nad touto římsou v obdélném poli červené barvy datace 1900. Na původní stodolu je v ose napojena další mladší hospodářská část zděná z lomového kamene z menší části z pálených cihel. Je zde otevřená průjezdná kolna, jejíž vjezd je tvořen segmentově klenutým obloukem. Část tohoto hospodářského objektu byla druhotně upravena na chlév. Po celé délce budovy vede odstupněná cihelná hlavní římsa. Střecha je sedlová, krov je hambalkový, střešní krytinou jsou pálené tašky.