fara

Volně stojící přízemní zděná omítaná budova o 2x5 osách, nad obdélným půdorysem podélnou osou orientovaným cca ve směru V-Z. Zdivo patrně smíšené s menším podílem cihel a s cihelnými dozdívkami (ostění apod.). Střecha valbová pokrytá keramickými pálenými drážkovými taškami, při okapech provedeny pásy z betonových drážkovek, západní valba celá z betonových drážkovek. Původně patrně střešní plášť tvořený bobrovkami (starší tašky uskladněny na půdě). Z hřebene střechy při vrcholech valeb vystupuje po jednom hranolovém komínu z režného cihelného zdiva. Fasády prosté, členěné mírně předstupujícím hruběji omítaným soklíkem, nárožními lisénami a profilovanou korunní římsou podloženou odstoupeným oblounkem ukončujícím nárožní lisény, čímž je vytvořen pod korunní římsou hladký pás. Jižní podélné průčelí o pěti osách, ve střední ose vstupní otvor, po stranách okenní otvory. Vstupní otvor má prosté kamenné ostění s nadsvětlíkem ukončeným nízkým segmentem oblouku. Dveře dvoukřídlé novodobé vsazené za líc ostění. Portálek stejně jako okenní otvory jsou vsazeny do mělké špalety s rozevírajícími se rohy a zakončením ve tvaru nízkého segmentového oblouku. Výplň v okně ve východní krajní ose dřevěná dvojitá dvoukřídlá, členěná do šesti tabulek, se zapuštěnými válcovými závěsy se zaoblenými konci (někdy z 20. stol.). Okenní otvory po stranách vjezdu z poloviny zazděné, osazené vždy jedním křídlem šestitabulkového okna. Západní okenní otvor zaslepený, ve vyzdívce malé čtvercové dřevěné typové okénko. Východní průčelí obrácené k hlavní bráně kostelního areálu má dvě okenní osy. Severní podélné průčelí má pět okenních os. Okenní otvory a výplně shodné s oknem ve východní krajní ose jižního průčelí. Západní průčelí o dvou okenních osách zčásti zakryté novodobou (patrně druhá pol. 20. stol.) přístavbou garáže. Severní okenní otvor slepý, spodní dvě třetiny zakryté garáží. Jižní okenní otvor shodný s oknem ve východní krajní ose jižního průčelí.