hospodářská budova

Hospodářské stavení stojí jižně od fary a vymezuje malý dvorek. Jedná se o volně stojící zděný omítaný objekt nad protáhlým obdélným půdorysem, podélnou osou orientovaný cca ve směru V-Z (podélná osa rovnoběžná s podélnou osou fary). Stavení sestává ze dvou částí, na východní straně stodůlka a na západní chlívky. Střecha sedlová, rozdělená požárním štítem na dvě části – u stodůlky mírně nadvýšená, krytina tvořena keramickými pálenými taškami bobrovkami položenými na řídké laťování. V pultech směrem do dvora po jednom vikýři typu volské oko. Obvodové zdivo vyzděno převážně z lomového kamene s malou příměsí cihel, s cihelnými dozdívkami a štíty vyzděny z cihelného zdiva. Fasády hladké, hruběji omítané, členěné pouze fabionovou korunní římsou (u stodůlky koruna zdiva o něco výše než u chlévců). Podélné průčelí obrácené do dvora (severní) celkem o pěti osách. Stodůlka má dvě osy, ve východní vjezd s trámovým překladem a dvoukřídlými dřevěnými točnicovými vraty. V západní ose obdélný vstup s novodobými dveřmi vedoucí do sklípku. Průčelí chléva tříosé, ve středu vstup a po stranách po jednom okénku. Dveře jednokřídlé s tesařským ostěním. Po stranách vstup po jednom mírně na výšku obdélném okenním otvoru. Okénko v krajní západní ose provizorně uzavřeno novodobým šestitabulkovým křídlem, na které byly osazeny barokní rohovníky.