ohradní zeď

Ohradní zeď vymezuje areál fary na západní, východní a částečně i na jižní a severní straně. Jedná se o plnou omítanou ohradní zeď složenou z lomového kamene. Na východní straně ohrazení vloženo mezi jihovýchodní nároží fary a severovýchodní nároží stodůlky. Tento úsek je prolomen vjezdem propojujícím prostranství před hlavním vstupem do kostela a dvorkem fary. Vjezd je tvořen hranolovými pilířky, které jsou nadvýšené nad úroveň ohradní zdi, ale půdorysně z ní nepředstupují. Na straně do dvora jsou pravoúhlé ústupky pro točnice vrat, ale vrata jsou již novodobá (dvoukřídlá plechová). Koruna zdiva pilířků je zakončena stupňovitě skládanými cihlami. Koruna ohradní zdi klopená ve spádu pultové stříšky a krytá cihlami. U nároží fary vidět, že zeď byla přistavěna k objektu dodatečně. Na západní straně ohradní zeď postrádá omítku a jsou patrné mladší opravy, krátkým pravoúhle zalomeným úsekem ohrazení přiléhá k severozápadnímu nároží chléva a pokračuje směrem k severu k novodobé přístavbě garáže. Na severní straně k severozápadnímu nároží fary přiléhá vjezdová brána, která je souběžná se severním průčelím fary. Koruna zdiva klopená ve spádu pultové stříšky, pokrytá plechem. Vjezd, který byl dodatečně mírně zúžen přizdívkou, má kónickou rozevírající se špaletu se segmentovým záklenkem. K vjezdu je z jižní strany přistavěna garáž.