dům pohřebního bratrstva

Přízemní zděná stavba má obdélný půdorys. Pětiosé jihovýchodní průčelí (do ulice) je v líci s ohradní zdí hřbitovů – židovského vlevo a městského vpravo od domu. Fasádu člení široké lizény, umístěné u nároží a po obou stranách střední osy. Mezi střední osou a osami vpravo a vlevo od ní je větší rozestup než mezi osami první a druhou od obou krajů. Ve všech osách jsou stejná okna – dvojitá dvoukřídlá, s vnějšími křídly v líci a s oddělenou dvoukřídlou horní částí. Nahoře jsou zakončená do mírného segmentového oblouku. Stejně je provedené i protější severozápadní průčelí. Jihozápadní štítová fasáda má u obou nároží širokou lizénu (u západního nároží je užší). Ve stěně jsou dva vstupní otvory, situované v levé části a blíže středu. Nahoře jsou zakončené do velmi mírného segmentového oblouku. V obou otvorech jsou stejné jednokřídlé dřevěné dveře, převážně prosklené. Ve štítu, odděleném a lemovaném profilovanou římsou, jsou dvě okna – menší obdoba oken na jihovýchodní straně. Severovýchodní štítové průčelí je trojosé. Zhruba ve středu (blíže severnímu nároží) se nacházejí dveře, po obou stranách od nich pak stejné okno jako na jihovýchodě. Štít je proveden shodně se svým protějškem. Střecha je sedlová, krytá bobrovkami. Na obou jejích stranách jsou novodobá velká oplechovaná volská oka s půlkruhovým oknem, v hřebeni je ve středu zasazen cihlový komín.