klášter karmelitánů

Budova z r. 1916 navazuje na jižní straně ke kostelu. Přestavba z r. 1922 upravila objekt na činžovním, projekt zpracoval původní stavitel kláštera Antonín Procházka, realizovala se však střídmější varianta fasády. Ta se bohužel se do dnešních dnů nedochovala. Budova je třípatrová, do Ostromečské ulice čtyřosá. V přízemí, odděleném kordonovou římsou, jsou okenní otvory i vstup půlkruhově zaklenuty, v ostatních patrech jsou pak obdélná s podokenními římsami. Plocha fasády do ulice hladká, s okny ve vpadlých vertikálních lisenových polích, boční fasáda řešena kontrastem vertikálních pásů z hrubší a hladší omítky mezi okny v prostých vpadlých šambránách. Na tomto průčelí je fasáda zachována patrně v původním stavu, na hlavním byla pravděpodobně upravena. Zklenutý vstupní portál lemují širší šambrány s odstupněnými plochými lištami s pásem zubořezu. Nad vstupem štukový znak karmelitánů se zlatým křížem a třemi hvězdami na bílém poli. Dispozice interiéru je trojtraktová, se širokou střední chodbou, která v přízemí a prvním patře propojuje s budovou kostela. Schodiště situované v levé části dispozice domu, s dochovaným zábradlím s kolmými hranolovými a šikmými zdvojenými plochými pruty s drobnými zlacenými rozetkami. Zachovala se i původní dlažba, dveře, s křídly s obdélnými výplněmi a zárubní ve středu s výžlabkem.