vila

Vila je jednopatrová stavba s nízkou sedlovou střechou, která se do náměstí se obrací zvýšeným suterénem. Z průčelní fasády vystupuje po celé její výšce trojboký arkýř s jehlancovou střechou. Sokl objektu je tvořen spárovaným kamenným zdivem (které pokračuje na opěrné zdi zahrady z náměstí), zakončuje jej profilovaná římsa. Celou fasádu člení pásová bosáž, která je v patře jemnější a nižší. V přízemí jsou okna rámována úzkými vpadlými šambránami s vrcholovým klenákem v podobě dívčí hlavy, mezi podlažími probíhá kordonová římsa, na níž nasedá parapetní pás s obdélnými parapetními poli. Okna prvního patra mají profilovanou šambránu s nízkým nástavcem ukončeným profilovanou nadokenní římsou, která je na fasádě do zahrady zdvojená; na šambráně se opět objevují vrcholové klenáky s dívčími hlavami. Za vchodem, umístěným na boční fasádě do zahrady, se nachází zděná konstrukce s balustrádovou terasou v úrovni druhého podlaží. Zeď terasové zahrady nese (stejně jako u vstupní branky) kovový plot se stáčenými motivy. Vchodové dveře s profilovanými rámy zdobí dekorativní členění, v horní části mají skleněnou výplň s mříží. Na stropě vstupní haly se nachází zrcadlová klenba (zrcadlo je rozděleno na tři pole a lemují jej profilované lišty) s ornamentální malbou. Interiérové dveře, které vedou ke schodišti s litinovým zábradlím, mají horní část prosklenou leptaným sklem s vegetabilními a ornamentálními motivy. Ve vestibulu, na schodišti a v přízemí se nachází geometrická dlažba.