sloup se sochou sv. Jana Nepomuckého

Na dvoustupňovém soklu je osazený podstavec čtvercového průřezu, ukončený profilovanou římsou. Na něm stojí toskánský sloupek s patkou a kompozitní hlavicí. Dřík sloupku s entazí. Asi v polovině výšky sloupu je reliéfní kartuše ze dvou zkřížených vavřínových větví, která nese Christogram I.H.S. Na abaku hlavice stojí postava světce v klasickém kontrapostu, oděná v kanovnické roucho, na hlavě skloněné k pravému rameni má biret. Pravá noha je vysunuta vpřed. Na pravém předloktí drží kříž s korpusem Krista. Na přední straně podstavce pod sloupem je nečitelný nápis. Na zadní straně podstavce: GEORGVS BAIER PAROCIVS SVA INDVSTRIAET EX.NSIS IAN C STATVAM EXORNAVIT 1712 Materiál - pískovec, zbytky zlacení.