sloup se sochou sv. Barbory

Na dvoustupňovém soklu je osazený podstavec čtvercového průřezu, ukončený profilovanou římsou. Na něm stojí toskánský sloupek s patkou a kompozitní hlavicí. Dřík sloupku s entazí. Asi v polovině výšky sloupu je reliéfní kartuše ze dvou zkřížených vavřínových větví, vnitřní plocha je bez nápisu. Na abaku hlavice stojí socha sv. Barbory v klasickém kontrapostu. Ženská postava, s pravou nohou mírně nakročenou vpřed, je oděná v bohatě řasený plášť se splývavými záhyby. V levé pozvednuté ruce drží kalich s hostií, v pravé ruce spuštěné k boku drží meč. Hlavu s korunkou má mírně přikloněnou k levému rameni a pozvednutou vzhůru. Na přední straně podstavce nápisová plocha s nečitelným nápisem, na zadní straně podstavce: EXMVNIEICENTIA IOANIS SCHVSTEK EX TOTO EXORNATA ET DE AVEATAEVI Boky podstavce diamantovány. materiál - pískovec, zbytky zlacení.