sloup se sochou P. Marie Immaculaty

Na dvoustupňovém soklu stojí odsazený hranolový podstavec ukončený profilovanou římsou. Přední strana podstavce pojednána nápisem, zbývající strany motivem diamantu. Na římse podstavce stojí štíhlý toskánský sloup s entazí, zdobený nad patkou reliéfním akantovým prstencem, v polovině výšky kartuší ze dvou spletených akantových větví, nahoře spojených korunou. Uvnitř kartuše nápis. Sloup ukončuje bohatá kompozitní hlavice s rostlinnými závěsy. Na sloupu stojí postava Panny Marie Immaculaty v klasickém serpentinálním postoji na zeměkouli obtočené hadem. Ruce má sepjaté před tělem, hlavu mírně přikloněnou k levému rameni, za hlavou svatozář s hvězdami. Postava ženy je oděná v bohatě rozevlátém rouchu, výrazně řaseném dynamickými vířivými záhyby. Nápis na dříku sloupu v kartuši: S. MARIA ORA PRO NOBIS. Na přední straně podstavce: ILLIBAT A MISERICORDIAE PARENSITA VENERATVR A. MATTHAE O IOSEPH THEOPH KUNERTHI. Na zadní straně nečitelné fragmenty nápisu. Datováno 1716. Materiál - pískovec, zbytky zlacení a polychromie.